header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

VHV Sjinborn in de Limburger "Hockeyclub Sjinborn krijgt nieuw waterveld"

Nieuws afbeelding 27-6-2019

Hockeyclub Sjinborn uit Valkenburg krijgt volgend jaar een nieuw speelveld. Een meerderheid van de raadsfractie reageert positief op dat verzoek.

 

Het bestaande zandveld van de hockeyclub in Broekhem-Noord is versleten. Dat komt doordat Sjinborn een paar jaar geleden afzag van een tweede veld, waardoor dat ene veld zeer intensief wordt bespeeld. 

Tijdens de commissievergadering in Valkenburg heeft bestuurslid Cyriel Dautzenberg nogmaals uitgelegd waarom de club een duurder waterveld wil. Dat is in de hockeysport tegenwoordig de maatstaf, benadrukt hij: „Hockeyen zonder waterveld is als voetballen met een lege bal.”

Het pleidooi van Dautzenberg is ondersteund door de jeugd van Sjinborn, die in vol ornaat naar het gemeentehuis van Valkenburg was gekomen. Als voorproefje op hun toekomstige veld trakteerde wethouder Rémy Meijers de kinderen alvast op een waterijsje.


Afbeelding: De Limburger