header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Hockeytrip Engeland zeer geslaagd

Nieuws afbeelding 3-5-2011

Kijk voor de foto's in het fotoarchief
 

Op vrijdag 29 april reisden 44 hockeyers van Sjinborn met 20 begeleiders naar Engeland voor een vierdaagse hockeytrip. Een verslag vanuit appartement 56, waar Jesse, Wouter, Bram, Max en Dirck samen met begeleider Frans verbleven.

 

Gebakken eitje

De heenreis per bus en boot verliep voorspoedig, gelukkig was de zee in het Nauw van Calais rustig. Het landschap waar we doorheen reden in Engeland leek in eerste instantie erg troosteloos, de dagen erna bleek het toch wel mooi te zijn.

Het vakantiepark waar we logeerden, Pontins, was zeer bijzonder. Het bleek geen verzameling bungalows te zijn, maar een soort Oosteuropese galerijwoninkjes van twee woonlagen, gebouwd rond hofjes waar ge-BBQ-t kon worden of gevoetbald. De appartementjes konden enige schoonmaakwerkzaamheden goed gebruiken, maar we hebben zeker lekker geslapen. We ontbeten in appartement 56 iedere ochtend lekker met verse broodjes, soms een gebakken eitje, rond de tafel. Blijkbaar was dat een bijzonder tafereel, want iedere ochtend kregen we publiek, dat een beetje jaloers naar ons stond te kijken.De jongens en meisjes konden zich prima op het park vermaken; er was veel te doen. De dames en heren hebben ook kennis gemaakt met de Engelse spelautomaten die je zomaar veel ponden kunnen kosten en je ook een heel zware portemonnaie kunnen opleveren. De jongens en meisjes hebben ook veel met elkaar opgetrokken, wat voor een aantal toch wel een heel leuke en nieuwe ervaring was. 

Muziek

Een groot succes was de Harman Kardon ipod-dockingstation van Max. Die was zelfs zo populair dat de twee coaches van het jongensteam hem graag een avondje leenden. De populariteit van de muziek groeide toen zo snel dat de organisatie van het park de Harmon Kardon graag wilden lenen om twee uur 's nachts. Een goed gesprek van Dirck en Frans wist dit voornemen bij te stellen, waarna de Harman Kardon in het eigen appartement wat kon bijkomen. 

Hockey

De jongens hebben heerlijk gehockeyed en hebben daarbij veel geleerd, omdat ze natuurlijk in een team speelden waar ook A-spelers zaten. Als we zelf niet speelden, keken we naar de wedstrijden van de twee meisjesteams die erbij waren. De dames hebben bijna alle wedstrijden gewonnen, alleen het jongensteam van Ashford was sterker dan Sjinborn.

De gastvrijheid op hockeyclub Ashford was allerhartelijkst; we kregen zelfs gratis frites zo nu en dan. Wat wel opvalt is dat Engelsen een beetje smerig zijn of doen. Alles is vet en plakt en de vele vaste vloerbedekking die er overal al honderd jaar ligt, ruikt zo muf dat je soms bijna geen adem kunt halen. De Engelsen zelf lijken dat niet op te merken.

 

Jack in the Green

Het culturele verblijf in Hastings op maandag duurde wel lang. Vanwege de rijtijdenwet moesten we er negen uur verblijven. Bij aankomst bleken er 20.000 motorrijders in de stad te zijn, voor een gezellig evenement met dikke, in het zwart geklede, vooral heel lelijke mensen met veel tattoos. Ook bleek dit weekend het beroemde jaarlijkse evenement Jack in the Green plaats te vinden, wat voor veel groen verklede mensen zorgde, die een gezellig glaasje bier wel lekker vonden. Het was retedruk. Wat het hele ruime weekend erg meehielp was het weer, we hebben altijd felle zon gehad; alleen de wind was koud.

 

Terugreis

De terugreis verliep aanvankelijk voorspoedig, alleen aan boord ging het mis. Er was een behoorlijk harde wind die de boot behoorlijk deed deinen. Een aantal passagiers heeft daarom een al dan niet spugende kameleon nagedaan, wat behoorlijk goed is gelukt. (Jack in the Green revisited, voor de kenners.) Anderen maakten de overtocht half slapend mee. Daarna de lange busreis terug, maar als je sliep, merkte je daar niets van.

 

Afzien

Voor de begeleiders was het geregeld afzien. "Je doet het voor de kinderen, daar offer je alles voor op," aldus begeleider Hondmann, met een schaarse verse 'pint' in de hand: "We zijn zeer verheugd dat we tijdens ons verblijf ook hebben kunnen werken aan de interculturele betrekkingen." Wat het reisgezelschap ook zeer bij is gebleven, zijn de toespraken van organisatrice Bianca Marshall. "Vooral in de bus is daar ruim de tijd voor," aldus een tevreden ogende Bianca Marshall, nippend aan een zeldzaam glaasje wijn.


 

Social media

Al met al een zeer geslaagde trip, die hooguit voor wat kleine oogjes heeft gezorgd. Gelukkig hadden vele deelnemers de dinsdag vrij. Vanaf die dinsdagmorgen hebben de social media hoogtij gevierd. Vele vrienden op hyves en msn zijn toegevoegd, er is volop gepingd, en ook Linked-In kent nieuwe connecties. Wat al die reacties gemeen hebben? Terugkijkend op een heerlijk lang hockeyweekend, leuke ervaringen en vooral ook: trots om een lid of ouder van Sjinborn te zijn!

 

 

Frans van Heteren

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws