header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Nóg een Wedstrijdverslag van de week: Jongens D1

Nieuws afbeelding 31-5-2011

En nu er boven op: Sjinborn JD1 – Nuth JD1: 6-0!

Zaterdag 28 mei was in diverse opzichten een historische dag. De coaches van jongens D1 hadden al eerder te kennen gegeven na dit seizoen het stokje door te willen geven aan anderen. De spelers, die van hun coaches zo vaak te horen hadden gekregen dat ze best wat feller mochten zijn, korter op de tegenstander en beweeglijker in het veld, grepen de laatste wedstrijd van het seizoen aan om te laten zien hoe het hoort. De onfortuinlijke tegenstander heette Nuth; in de heenwedstrijd nét te sterk gebleken (4-2) maar dat kon natuurlijk beter!

Meteen vanaf de eerste minuut stond men aan de kant versteld: goed dekken, de bal heroveren als je ‘m verliest, over de flanken aanvallen, lekkere driehoekjes, one-touch hockey (af en toe),  oog voor de man achter je, als je gepasseerd bent nog een keer er boven op: er werd enthousiast en hard gewerkt. En dat leverde resultaat op (coaches hebben immers altijd gelijk!): twee keer Stuart, twee keer Mark, Sjoerd Roks en Jesse scoorden! Maar ook andere spelers moeten echt genoemd worden: Menno veroverde de bal en gaf een briljante voorzet, Luke verdedigde het doel met verve (en een dosis keepersgeluk bij één bal die met een beetje wind zó over de lijn zou zijn gegaan!), Ward stond als een rots in de branding, Sam haalde het venijn al vroeg uit de tegenaanvallen, Gregor maakte alles op links onschadelijk, Thomas liep zich de longen uit het lijf, Sjoerd de Vries gebruikte ieder gaatje om op volle kracht naar voren te pressen, Carlo beet zich vast in zijn tegenstander, Lennart kaatste en combineerde, Pim was voor én achter te vinden. Jammer dat Max er niet was – het zou vast 7-0 zijn geworden.

In hun afscheidswoordje bedankten de coaches hun spelers: dit was het mooiste present dat zij hadden kunnen krijgen. Van de ouders en ook van de club kregen ze flessen wijn, om hun vrije tijd mee door te brengen waarschijnlijk. Maar jongens D1 liet zien waarom het zo leuk is om een team te begeleiden: ze groeien en als het eenmaal loopt is er niets leuker dan de winst binnen te halen!

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws