header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Dames 1 kampioen

Nieuws afbeelding 27-5-2019
Na een afwezigheid van één jaar is ons dames 1-team weer teruggekeerd in de derde klasse. Met nog een duel voor de boeg is de formatie van tainer-coach Nick Koolen en teammanagers Astrid Huiskes-van Hooren en Monique Casters-Jacobs onbereikbaar geworden voor de concurrenten. Rode lantaarndrager Liempde werd met liefst 11-0 verslagen, waarna de champagne kon worden ontkurkt en de hoofdrolspelers uitbundig werden toegejuicht en toegezongen.

Drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd maakte onze trainer Nick Koolen een ontspannen indruk en nam hij uitgebreid de tijd voor een haarfijne analyse van het seizoen tot nu toe. Hij: "Verleden jaar is de ploeg helaas op het nippertje gedegradeerd. Hoofdoorzaak hiervan was dat vaak verre van compleet moest worden aangetreden , zo heeft men mij bij mijn aanstelling verteld.  Er is toen besloten om het Jong Dames 1-team op te heffen en deze groep over te hevelen naar  de hoofdmacht. Met een selectie van  ongeveer 20 speelsters heb ik een prima seizoen kunnen draaien. De kracht van ons is dat een stel  jongeren  het niveau van Dames 1 bijna heeft bereikt en dat de jeugd uitstekend wordt opgevangen en gecoacht door de ervaren krachten. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we ons komend jaar in de derde klasse zeker kunnen handhaven. Er schuilt veel potentie binnen deze formatie, Sjinborn kan er nog jaren mee vooruit.” 

Al snel was duidelijk dat er treffers zouden vallen. Binnen 5 minuten was al tweemaal doeltreffend afgerond , waarna de score bij het aanbreken van de pauze was opgevoerd tot 7-0.

In de tweede helft ging de thuisclub gestaag verder met het bombarderen van het Brabantse doel. Dat de teller uiteindelijk bij 11-0 bleef steken had meerdere oorzaken. Enerzijds mochten de verdedigers  in de aanval gaan spelen hetgeen voor sommigen ietwat onwennig was, anderzijds hadden  de kanonskogels van met name Charmaine Eitjes en Sophie Frederiks of net niet de juiste richting of werden prima gekeerd door de doelvrouwe van de gasten. 

Na afloop waren speelsters en begeleiders uiteraard in hun nopjes. Zo ook de trainer. "Uit 21 wedstrijden 58 punten behalen met een doelsaldo van + 110. Dat is een puike prestatie van de ploeg.

Nadat de dames een feestje hebben gebouwd in het clubhuis zijn in de avond nog met het team naar Pop on Top geweest om daar verder te feesten tot in de late uurtjes.