header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Sophie Frederiks wordt Belgisch hockeykampioen

Nieuws afbeelding 13-5-2015

Afgelopen zondag is de Valkenburgse hockeyster Sophie Frederiks nationaal kampioen van België geworden in de ereklasse met de dames van Royal Antwerp Hockey Club. In een zinderende finale over 2 wedstrijden tegen Waterloo Ducks uit Waterloo-Brussel  was de uitslag afgelopen zaterdag 2-2, waardoor de finale wedstrijd afgelopen zondag extra spannend zou worden.

 

De finale leek tot in de laatste 10 seconden te eindigen in een 1-1 gelijkspel, totdat er in de laatste 10 seconden werd gescoord door Antwerp en ze de landstitel pakte met een 2-1 winst (4-3)

De afgelopen 5 seizoenen pakte Sophie Frederiks met Antwerp 3 landstitels en vind ze het tijd om te stoppen op het spreekwoordelijke hoogtepunt! Volgend seizoen zal ze dan ook weer uitkomen voor haar thuisclub in Valkenburg V.H.V. Sjinborn en daar samen met  het eerste dames team het dameshockey tot een hoger niveau tillen.